Air Quality System TUP02 – Introducere

Cu toții cunoaștem importanța calității aerului, mai cu seamă dacă locuim în orașe mari sau dacă lucrăm de acasă și vrem sa fim “anunțați” când este cazul să luăm măsuri.
Viitorul device își propune detectarea și verificarea unor parametri esențiali în ceea ce privește calitatea aerului.

Mai jos puteți vizualiza toate componentele care alcătuiesc corpul device-ului(exceptând carcasa):

3DView

Componente:

wemos-2
ESP8266

Acest microcontroller reprezintă un modul cu circuit integrat ESP8266 și este unul dintre cele mai performante și folosite în lumea IoT.

 

Caracteristici principale:

 

  • 11 pini GPIO;
  • 1 pin ADC (0 – 3.3V);
  • Frecvență de operare microcontroller: 80 / 160MHz;
  • Memorie Flash: 4MB;
  • Interfață I2C;
  • Pini ce pot genera semnal PWM;
  • Pini ce suportă întreruperi externe. vezi pret
bme280-1
BME280
Senzorul Adafruit BME280 oferă informații despre starea termică(temperatură, umiditate), dar detectează și nivelul presiunii atmosferice pe baza căruia poate prognoza starea meteo pentru următoarele 3-6.

Pentru afișarea altitudinii, senzorul compară presiunea atmosferică de la nivelul mării cu cea detectată de el, tocmai din această cauză putem spune că altitudinea este pur informativă. Precizie: temperatură: ±1.0°C; umiditate: ±1.0%; altitudine: ±1m.vezi pret

CJMCU-811-1
Cjmcu-811

CJMCU-811CCS811 este un senzor digital de gaz pentru monitorizarea calității aerului interior.CJMCU-811 este un senzor de gaz digital cu un consum redus, care integrează un senzor CCS801 și un MCU de 8 biți cu un convertor analog-digital (ADC) pentru a detecta calitatea aerului interior, inclusiv monoxidul de carbon (CO) și o gamă largă de compuși organici volatili (COV). De asemenea, acest senzor poate detecta temperatura cu o precizie de ±1.0°C.vezi pret

SSD1306-OLED-1
Oled SSD1306

“Modulul cu display OLED este util în proiecte de electronică unde aveți multe date de afișat, oferind și un consum de energie redus. Spațiul disponibil pentru afișaj este destul de mare, oferind 128 x 64 puncte. Atunci când display-ul este solicitat la maxim, acesta consumă doar 0.1W. De asemenea, acesta are o diagonală de 0.94 inch și un unghi de vizualizare mai mare de 160.

 

Un astfel de display este potrivit pentru aplicațiile în care doriți să afișați datele utilizatorilor. De asemenea, dimensiunile și consumul redus il fac ideal pentru display-ul unui smartwatch.”vezi pret

buzzer
Buzzer

Acest buzzer/difuzor este necesar pentru atenționarea utilizatorului în momentul depășirii anumitor praguri presetate sau setate de către utilizator pe platforma iotech.solutions.vezi pret

 

Pentru atenționarea vizuală sunt folosite doua LED-uri de 5mm, unul verde care arată faptul că toți parametrii sunt în limite normale și unul ROȘU/GALBEN pentru atenționarea depășirii unei limite normale.

Toate datele captate de către cei doi senzori poti fi vizualizați onsite, pe ecranul dispozitivului sau online pe platforma iotech.solutions.

 

Pe parcursul dezvoltării acestui produs vă vom ține la curent :

0 0 votes
Rating articol
Subscribe
Notify of
guest
0 Lăsați un comentariu
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Translate »