Testare device termo-higrometru + nivel poluare TUP01

Zilele acestea am testat o noua variantă de device(prototip) pentru verificarea temperaturii, umidității și nivelului de poluare.
Fiind o variantă ieftină, parametrii se pot vizualiza doar online(pe platforma www.iotech.solutions), deși pentru atenționarea onsite există, totuși, o soluție mai simplă.
Cele două leduri(verde și galben) corespund celor două stări generate de server, starea normală(ledul verde este aprins) sau starea anormală(ledul galben este aprins).
Arhitectura propune trimiterea datelor către server în din 60 în 60 de secunde. Totuși, dacă în acest interval nivelul de poluare este depășit, datele se trimit mai repede, deoarece există posibilitatea ca senzorul să fi detectat o scurgere de gaze naturale sau alte gaze inflamabile.
După primirea de către server a datelor trimise de microcontroller, se verifică și compară datele cu alarmele setate de către user din interfața platformei.
Dacă parametrii sunt în intervalul bun, serverul trimite inapoi, către microcontroller, această informație.
Dacă parametrii sunt depășiti sau se află sub nivelul setat, serverul răspunde microcontroller-ului acest fapt, ca acesta să stingă ledul verde și să îl aprindă pe cel galben.
Până la finalizarea tuturor testelor va mai fi nevoie de cel puțin 3 luni de testare zilnică.

Microcontroller: Esp01(Wemos D1 R1 mini)
Senzori: poluare(MQ135), temperatură și umiditate(DHT11)

O zi buna tuturor,
ioTech.ro

5 1 vote
Rating articol
Subscribe
Notify of
0 Lăsați un comentariu
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Translate »